Vegetarische Lasagne

Speciaal voor de vegetariërs onder ons of gewoon voor mensen die eens iets anders willen. Deze heerlijke vegetarische lasagne met mozzarella, courgette en eieren zal u doen verrassen.

Personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 30 á 40 minuten
Gerecht: Lasagne gerecht
Gang: Hoofdgerecht

Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 500 gram courgette
- 1 pakje mix voor lasagnesaus
- 500 ml. melk
- 500 ml water
- 175 gram lasagnebladen
- 4 hard gekookte eieren
- 150 gram geraspte mozzarella

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de courgette in plakken. Neem en hapjespan en verwarm hier de olie in. Voeg wanneer de olie goed heet is, de courgette toe. Stoof deze plakken beetgaar met de deksel op de pan in circa 8 minuten.

Neem een pan en voeg hier de mix voor lasagnesaus aan toe samen met de 500 ml water en 500 ml melk. Breng dit mengsel aan de kook en laat het ongeveer 1 minuut goed door koken. Hierbij is het belangrijk om goed te blijven roeren.

Vet de ovenschaal in met olie of boter. Schep vervolgens een laagje lasagnesaus op de boven. Hier komt een laag lasagnebladeren boven op. Snijd het ei in plakken en verdeel de helft van het ei gelijkmatig over de lasagnebladeren. Doe dit ook met de courgette plakken. Rasp de mozzarella en strooi ongeveer 1/3 hiervan over de courgette. Schep hier weer een laag lasagnesaus overheen. Herhaal de laag lasagnebladeren, ei, courgette en kaas. Eindig met een flinke laag saus en strooi hier de resterende mozzarella overheen.

Neem de ovenschaal en plaats deze in het midden van de voor verwarmde over. Bak de lasagne in circa 30 minuten goud/geel en gaar.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: