Tortellini met Walnotenpesto

Dit recept geeft je een van de snelst te maken pesto sauzen die je ooit zult tegen komen. Het is een perfecte combinatie voor de kaas tortellini, maar je kunt natuurlijk ook andere tortellini met champignons of vlees proberen. De pesto saus smaakt niet alleen heerlijk bij deze pasta maar ook bij vrijwel elke andere pasta.

Ingrediƫnten (4 porties) :
1 kopje walnoten
1/3 kopje peterselie met de dikke steeltjes verwijderd
2 teentje knoflook, geplet
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, plus extra voor bij het gerecht te serveren
1/2 kopje olijfolie
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel vers gemalen zwarte peper
400 gram verse of bevroren tortellini
1 eetlepel boter

Bereiden :
In een blender stop je de walnoten, peterselie, knoflook, parmezaanse kaas, olie, zout en peper en laat je deze werken tot je een grove puree hebt.

In een grote pan met zout kokend water kook je de tortellini tot deze net klaar is, circa 4 minuten voor verse en 12 minuten voor bevroren tortellini (kijk voor de zekerheid even op de verpakking). Reserveer 1/2 kopje van het water waarin de tortellini gekookt heeft. Laat de tortellini afwateren en doe deze opgooien met 1/4 kopje van het bewaarde water, de walnoten pesto en de boter. Als je de pasta een beetje droog vind kun je meer van het bewaarde pasta water toevoegen tot je tevreden bent over de verhouding. Besprenkel het gerecht met extra Parmezaanse kaas en serveer de pasta op tafel.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: