Spaghetti met kip en paprika

Spaghetti met kip en paprika is de nieuwe verfrissende variant op de traditionele bolognesesaus met rundergehakt en tomaten.

Spaghetti met kip en paprikaPersonen: 4
Bereidingstijd: +/- 20 minuten
Gerecht: Spaghetti gerecht
Gang: Hoofdgerecht

Ingrediënten
- 300 g spaghetti
- 5 el olijfolie
- 1 rode paprika
- 300 g kipfilet
- 1 pot tomatensaus, sugo basilico (470 ml)
- 1 bakje cherrytomaten
- een stukje Parmezaanse kaas

Bereiding:
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Snijd de rode paprika in stukjes. Verhit de 5 eetlepels olijfolie in een koekenpan en voeg vervolgens de rode paprika stukjes toe. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Voeg de kleine kipfilet blokjes toe aan de paprika stukjes in de koekenpan. Bak dit geheel circa 5 minuten op een hoog vuur, onder af en toe roeren.

Voeg vervolgens de tomaten/basilicumsaus toe. Laat dit geheel goed doorwarmen voor zo’n circa 5 minuten. Let op: voeg een klein beetje water toe, wanneer de saus te droog word.

Snijd de cherrytomaten door de helft. Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe aan de saus. Laat dit geheel goed doorwarmen voor circa 2 minuten. Voeg wanneer de saus goed verwarmd is, zout en peper naar eigen smaak toe.

Neem de spaghetti van het vuur wanneer deze gaar gekookt is. Giet vervolgens de spaghetti af. Meng de saus met de spaghetti.

Rasp vervolgens het stukje Parmezaanse kaas. Dit kunt u er los bij serveren zodat ieder naar eigen wens en smaak Parmezaanse kans over zijn/haar spaghetti kan strooien.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: