Spaghetti met Geroosterde Mais en Tomaten

Mix de zout en peper met de extra vergine olijfolie. Roer de kruiden erdoor. Gooi de klaar gemaakte spaghetti erdoor en doe als laatste de mais en cherry tomaten samen opgooien. Klaar is kees.

Ingrediënten (2 porties) :
250 gram spaghetti, klaargemaakt volgens de verpakking, afgespoeld en afgewaterd
2 maiskolven, de bladeren verwijderd
2 kopjes cherry tomaten
1/4 kopje extra vergine olijfolie
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel vers gemalen zwarte peper
2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
2 eetlepels verse kruiden fijngehakt (oregano, rozemarijn, basilicum, thijm, etc)

Bereiden:
Om de cherry tomaten te roosteren plaats je ze op een bakplaat bedekt met aluminiumfolie. Besprenkel ze met een beetje extra vergine olijfolie en rooster ze vervolgens in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 10 tot 15 minuten of tot de huid begint in te vallen en ze licht beginnen te bruinen. Haal de tomaten vervolgens uit de oven en zet ze aan de kant.

Om de mais te roosteren kun je deze ook in aluminiumfolie wikkelen en deze samen met de cherry tomaten roosteren voor 20 tot 25 minuten.

Terwijl de tomaten en mais aan het roosteren zijn kun je de spaghetti al dente koken zoals staat aangegeven op de verpakking. Als deze klaar is kun je deze afspoelen en laten afwateren.

Mix de zout en peper met de olijfolie. Doe vervolgens de pasta opgooien in de olijfolie en dan nog eens opgooien samen met de parmezaanse kaas en de verse zelf gekozen kruiden.

Met een scherp mes snij je voorzichtig de maiskorrels van de maiskolf.
Doe dan de cherry tomaten samen met de maiskorrels en pasta opgooien en serveer het gerecht direct gegarneerd met nog wat extra fijngehakte verse kruiden.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: