Spaghetti met Artisjokharten en Garnalen

Als de Italianen gasten krijgen is niets ze teveel. La mama staat vaak dagenlang in de keuken om de meest verrukkelijke gerechten op tafel te zetten. Het liefst maken ze ook hun eigen pasta. Met ons drukke bestaan is dat wellicht wat lastig. Een goede traiteur kan dan uitkomst bieden en verse pasta leveren. De traiteur kan u ook vaak helpen aan artisjokharten, wat handig is als u het wat lastig vindt om deze groente zelf te koken.

spaghetti met artisjokharten
Ingrediƫnten:
500 gram spaghetti
2 middelgrote artisjokken
200 gram gekookte garnalen
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
4 overrijpe tomaten (kleingesneden)
5 el olijfolie (extravergine)
1 rode peper (in kleine ringetjes gesneden)
6 blaadjes basilicum (gescheurd)
30 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
1 citroen
1 el bloem
Zout
Versgemalen peper

Bereiding:
Verwijder de buitenste bladeren van de artisjokken en snij met een scherp mes de punten en een stukje steel af, zodat alleen het malse hart overblijft.
Verdeel de artisjokharten in kleinere stukken en leg deze voor ongeveer 15 minuten in een diepe schaal met koud water en het sap van de verse citroen om verkleuren van de artichokken te voorkomen. Laat de artisjokken goed uitlekken in een vergiet en dep ze droog met keukenpapier.

Fruit in een wok knoflook en de rode peper met wat olijfolie. Voeg de artisjokharten toe aan de gefruite knoflook en rode peper en een paar seconden goed omscheppen. Voeg de kleingesneden tomaten toe. Blus het geheel af met wat warm water. Kruid het geheel met wat versgemalen peper en desgewenst wat zout.

Draai het vuur laag en voeg er de garnalen aan toe, alsmede de gescheurde blaadjes basilicum en schep het geheel flink om.

Kook ondertussen in een pan met ruim water en wat zout de spaghetti beetgaar. Giet de spaghetti af en laat het uitlekken in een vergiet. Schep de spaghetti door het mengsel van garnalen en artisjokken en maak het geheel af met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Bij dit spaghettigerecht kunt u olijven en een ciabatta met tappenade serveren. Als wijn kan er een eenvoudige tafelwijn geschonken worden, hetzij rood, hetzij wit. De Italianen nemen de tijd voor een goede maaltijd. Eet dit gerecht dus niet alleen, maar nodig goede vrienden en deel de maaltijd met hen.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: