Spaghetti marinara

Spaghetti marinara, de spaghetti van de zee. Deze spaghetti kunt u zo luxe maken als u zelf wilt. U kunt meerdere vissoorten of schelpdieren toevoegen om er een nog luxer gerecht van te maken.

Spaghetti MarinaraPersonen: 3 á 4
Voorbereidingstijd: +/- 35 minuten
Bereidingstijd: +/- 40 minuten
Gerecht: Spaghetti gerecht
Gang: Hoofdgerecht

Ingrediënten:
- 400 gram spaghetti
- 2 grote rode ponen
- 24 gekookte mosselen
- 150 gram garnalen
- 1 theelepel venkelzaadjes
- 1 blaadje laurier
- 1 partje citroen
- 1 grote ui
- 4 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 25 gram bloem
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel basilicum
- 750 ml water
- citroensap
- takjes peterselie
- versgemalen peper
- snufje zout

Voorbereiding:
Verwijder de ingewanden uit de ponen. Zet de koppen, staarten en vinnen op met 750ml water. Voeg hier de venkelzaadjes, het laurierblad, het partje citroen, de takjes peterselie en een snufje zout aan toe. Laat dit geheel circa 30 minuten trekken.

Bereiding:
Zeef de bouillon waar de vis in heeft getrokken. Laat vervolgens de vis in de gezeefde bouillon nog 10 minuten gaar trekken op een laag vuurtje.

Wanneer de 10 minuten verstreken zijn, haalt u de vis uit de bouillon (gooi de bouillon niet weg!). Verwijder de graat en het vel van de vis. Snijd vervolgens de vis in stukken.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.

Snipper de ui en knoflook. Ontvel de tomaten en snijd deze in kleine stukken. Fruit de knoflook en de ui samen in hete olijfolie totdat ze licht goudgeel gekleurd zijn. Bak de ontvelde tomaten en de basilicum met de ui en knoflook mee.

Neem 300 ml van de zelf gemaakte visbouillon en voeg deze samen met de bloem toe. Blijf dit geheel op een laag vuurtje goed doorroeren tot er een saus ontstaat.

Voeg de mosselen, de garnalen en de stukken vis toe. Laat dit geheel op een laag vuurtje nog even goed warm worden. Breng de saus op smaak met een beetje citroensap en wat versgemalen peper.

Giet de spaghetti af en meng dit met de goed gevulde vissaus.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: