Spaghetti carbonara

Deze heerlijke Italiaanse spaghetti komt oorspronkelijk uit het plaatsje Lazio. Vroeger aten kolenwerkers spaghetti carbonara in hun schaftpauze, daar komt het dan ook vandaan. Spaghetti carbonara is spaghetti met ‘arme’ ingrediënten zoals onder andere; spek, kaas en ei.

Spaghetti carbonaraPersonen: 3 á 4
Bereidingstijd: +/- 30 minuten
Gerecht: Spaghetti gerecht
Gang: Hoofdgerecht

Ingrediënten:
- 400 gram spaghetti
- 200 gram ontbijtspek
- 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 3 eetlepels geraspte oude Goudse kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 glas witte wijn
- 1 theelepel majoraan
- 3 eieren
- mespunt zout
- versgemalen peper

Bereiding:
Kook de spaghetti volgens de verpakking ‘al dente’ oftewel beetgaar.
Neem ondertussen de twee teentjes knoflook en halveer deze in de lengte. Snijd flinke blokjes van het ontbijtspek. Doe twee eetlepels olijfolie in een pan en laat dit goed heet worden. Fruit de gerookte spekblokjes samen met de gehalveerde knoflook even aan in hete olijfolie. De theelepel marjoraan samen met het glas witte wijn toe voegen aan de spekblokjes en knoflook. Laat de witte wijn vervolgens op hoge temperatuur bijna geheel verdampen. Verwijder de knoflookhelften als de witte wijn bijna geheel is verdampt. Breek de eieren in een kommetje. Klop deze vervolgens met een garde of vork los.

Neem de spaghetti wanneer deze gaar is van het vuur. Giet de spaghetti af en meng dit vervolgens met het spek, de losgeklopte eieren, de geraspte Parmezaanse kaas en de geraspte oude Goudse kaas.

Roer dit mengsel goed door op een hoog vuur. De kaas en de eieren kunnen zich zo hechten aan de spaghetti. Wanneer de eieren gestold zijn en er een mooi geheel is ontstaan, voegt u nog een mespuntje zout en versgemalen peper toe.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: