Spagetti met Champignonsaus

Spaghetti met champignonsaus is een lekker recept waar je snel klaar mee kunt zijn als je het goed in plant. Het is een vrij zwaar gerecht dus is het in princiepe niet nodig om nog eventuele bij maaltijden te maken. Wij hopen dat je het een lekker gerecht vind en zien je graag terug.

spaghetti champignonsaus
Ingrediƫnten:
300 gram spaghetti
200 gram champignons
200 gram ham
40 gram bloem
60 gram boter
125 milliliter creme fraiche
een beetje verse peterselie
400 milliliter bouillon van tuinkruiden

Bereiden:
Maak wat water aan de kook en voeg de spaghetti hier aan toe en laat deze koken zolang als op de verpakking vermeld staat. Wanneer het water aan het koken is kun je alvast verder met de champignonsaus.
Begin allereerste met het zuiver maken van de champignons en deze in stukjes te snijden zoals je deze het liefst zelf hebt. Neem vervolgens de ham en snij deze in dunne repen. Snij ook de peterselie alvast voordat we beginnen met het maken van het gerecht. Laat dit mengsel op een zacht vuurtje 3 minuten lang pruttelen zonder kleur het eten kleur te laten krijgen, zorg dat je genoeg roert. Neem vervolgens 100 gram bouillon en meng dit al roerend bij de rest, maak het vuur wat hoger en blijf goed roeren totdat alles kookt en goed gebonden is. Voeg nu beetje voor beetje de 300 gram bouillon hieraan toe en blijf het sausje glad roeren iedere keer als je iets toevoegt. Voeg als laatste de ham toe aan de saus en en laat deze nog 2 minuutjes na koken todat deze op smaak is. Aan de hand van je eigen wensen kun je natuurlijk zout en peper toevoegen voor de smaak te perfectioneren.

Mensen die dit recept lekker vonden hebben ook erg genoten van de volgende gerechten : Lasagna Bolognese en Vegetarische Macaroni.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: