Salade met penne en tonijn

Met een stevige pastasalade kun je altijd voor de dag komen. Je kunt er met je eigen creativiteit en de ingrediënten die je toevallig in huis hebt altijd een heerlijke maaltijd van maken. Makkelijk, snel en gezond. Als je weet dat je de volgende dag geen tijd hebt om te koken, kun je de salade ook vast ’s-avonds klaarmaken. De salade kan dan lekker intrekken en de smaken komen zo volop tot hun recht. Haal de salade wel op tijd uit de koelkast, want het is lekkerder om hem niet te koud te eten maar op kamertemperatuur.
Hieronder volgt een heerlijke maaltijdsalade van penne en tonijn. Penne is voor een salade erg lekker omdat het stevig is en een bite heeft. Kook pasta, zeker voor een salade, nooit te gaar. Houdt het altijd op ‘al dante’ ofwel beetgaar. Uiteraard kun je ook met dit recept variëren. Leef je dus lekker uit!

pasta met tonijn
Ingrediënten:
- 500 g penne
- 1 paprika
- 1 tomaat
- 4 teentjes knoflook
- 1 blik tonijn op olie
- olijfolie
- 100 g zwarte olijven, ontpit en in plakjes
- azijn
- zout & peper
- verse peterselie
- marjolein
- basilicum
- oregano

Bereiden
Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg penne en zout toe en kook de pasta beetgaar. Snijd ondertussen de paprika en de tomaat in kleine stukjes en hak de knoflook fijn. Giet de pasta af en laat het schrikken onder koud stromend water.
Roer in een kommetje de olijfolie en azijn met de peper, zout, verse fijngehakte peterselie, verse fijngehakte basilicum, oregano en marjolein. Schep de dressing door de penne. Voeg tonijn en olijfjes toe. Laat de salade even intrekken en serveer op kamertemperatuur.
Variaties; voeg ook eens zongedroogde tomaatjes, maiskorrels en dunne uienringetjes toe. Wil je een rijkere smaak, dan kun je ook een lepel mayonaise van goede kwaliteit door de dressing kloppen.

Tips
Deze salade is lekker om te eten als voor- of hoofdgerecht en is goed om te combineren met een gerecht als spagetti puttanesca of lasagne met pesto.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: