Romige Tomaat Basilicum Pasta

In de zomer krijg ik nooit genoeg van gerechten die verse tomaten en basilicum bevatten. Maar welk jaargetijde het ook is, ik sta altijd klaar voor een lekker gerecht dat snel klaar is. Je kunt de saus maken terwijl de pasta kookt. De spaghetti die ik koop is binnen 9 tot 10 minuten klaar, je kunt dit gerecht dus in minder dan 10 minuten op tafel hebben staan.

Ingedienten (2 porties):
1 grote rijpe tomaat
1/2 kopje rauwe cashewnoten
1 eetlepel tomatenpasta
1/4 kopje water
2 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngemaakt (optioneel)
180 gram spaghetti
1 theelepel zout
2 eetlepels verse zwarte peper
1 handvol basilicum bladeren, fijngehakt

Bereiden:
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.

Verwijder de kern van de tomaat, doe deze dan ruw fijn hakken, voeg deze in een blender samen met de cashewnoten, tomatenpasta en water en laat deze de ingrediƫnten verwerken tot er geen klonters meer inzitten.

Voeg de olijfolie toe aan een grote sauteerpan (hapjespan) op een middelhoog vuurtje. Voeg de knoflook toe en sauteer tot deze goudbruin van kleur is, maar wees voorzichtig dat deze niet aanbrand. Wanneer het water aan de kook is voeg je de pasta toe aan de pan. Schenk de saus van de blender in de sauteerpan en breng deze aan het sudderen. Voeg de zout toe en laat het geheel al roerend koken voor 4 tot 5 minuten.

Als je dit nodig vind kun je wijn of water gebruiken om de saus een beetje te verdunnen. Proef en voeg meer kruiden toe als dit nodig is. Laat sudderen tot de pasta klaar is met koken. Wanneer de pasta klaar is laat je deze afwateren. Voeg de pasta toe aan de sauteerpan samen met de zwarte peper en basilicum bladeren. Doe alles samen opgooien. Serveer direct en garneer het gerecht eventueel met basilicum.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: