Ravioli Pastadeeg Maken

Ravioli is een van de lekkerste soorten pasta’s maar de meeste mensen eten dit gerecht van kant en klare ravioli. Met een beetje tijd en moeite kun je echter zelf je eigen ravioli deeg maken waardoor je een hele pure smaak pasta krijgt. Zeker wanneer je graag pasta’s eet raad ik je aan om eens een keertje zelf het deeg te maken. Veel plezier!

ravioli deeg
Ingredienten (voor 24 ravioli) :

  • 2 kopjes bloem
  • 1 theelepel zout
  • 3 + 1 grote eieren
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • maismeel
Voor dit recept is een pasta machine nodig !

Bereiden :

Pastadeeg maken: In een electrische mixer uitgerust met een deeghaak, mix je de bloem en het zout. Voeg 3 eieren toe, 1 voor 1, en ga door met mixen. Voeg rustig 1 eetlepel van de olijfolie toe en blijf doorgaan met mixen tot alle bloem zich tot een bal vormt. Sprenkel een beetje bloem op een werkblad, kneed en vouw het deeg tot het elastisch en soepel is, dit duurt circa 10 minuten. Borstel de buitenkant met de overgebleven olijfolie en wikkel het deeg in een plastic verpakking; laat dit voor circa 30 minuten rusten.

Snij de bal met bloem door de helft, bedek en leg het stuk dat je niet gebruikt aan de kant zodat het niet uitdroogd. Besprenkel het werkblad en het deeg met een beetje bloem. Druk het deeg uit in een rechthoek en laat het 2 of 3 keer door een pasta machine heen gaan op de breedste instelling. Trek het deeg zodat het een beetje uitrekt als het uit de pasta machine komt. Verlaag de instelling van de pasta machine en haal het deeg er nog een keer door, 2 of 3 keer. Ga door met de instelling van de machine te verlagen tot deze op de laagste stand staat; het deeg zou zo dun als papier moeten zijn (je zou je hand door het deeg heen moeten zien). Besprenkel het deeg met meel als dit nodig is.

Klop 1 ei met 1 eetlepel water er doorheen. Besprenkel het werkblad en het deeg met bloem, leg het lange blad pasta uit en borstel de bovenkant met het ei mengsel, welke dient als plaksel. Plaats eetlepels met je favoriete vulling op de helft van het pasta vel, ongeveer 5cm van elkaar af. Vouw het pastavel nu dubbel zodat het alle vulling bedekt als een deken. Met een espresso glas of de uiteinden van je vingers duw je voorzichtig rondom de uiteinden van de vulling. Gebruik een scherp mes om elk stuk ravioli in een vierkant uit te snijden en druk vervolgens de uiteinden goed aan met een vork om de ravioli goed dicht te maken. Besprenkel de ravioli en een bakplaat met maismeel om ervoor te zorgen dat de pasta niet blijft plakken.

Kook de ravioli in genoeg kokend water voor circa 4 minuten; ze zullen gaan drijven wanneer ze klaar zijn, dus zorg ervoor dat je niet teveel ravioli in de pan doet. Haal de ravioli voorzichtig uit het water met een schuimspaan. Dompel de ravioli in je favoriete saus en serveer je verse zelfgemaakte ravioli direct!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: