Penne Alfredo met Forel

Penne met een klassieke Alfredo saus voor de kinderen kan gemakkelijk aangepast worden met gerookte forel of zalm voor de volwassenen, dit resulteert in een hartige mix die door jong en oud gewaardeerd word.

IngrediĆ«nten (3 – 4 porties) :
400 gram droge penne
1 kopje bevroren kikkererwten
4 eetlepels boter
1 kopje zware room
2/3 kopje vers geraspte parmezaanse kaas
1/2 theelepel zout
een snufje nootmuskaat
vers gemalen zwarte peper
1 gerookte forel of zalm filet zonder bot

Bereiden :
Kook de penne zoals staat aangegeven op de verpakking, tijdens de laatste minuut van het koken voeg je de bevroren kikkererwten toe. Terwijl de pasta aan het koken is start je alvast met het maken van de alfredo saus. Laat de penne en kikkererwten afwateren als deze klaar zijn, als deze al klaar zijn voordat je de saus af hebt gooi je deze terug in de pan samen met 2 eetlepels boter, roer in de pan en hou de pasta warm

In een middelgrote pan, breng je de boter en room aan het koken waarna je direct het vuur op een lage stand zet zodat de mix rustig gaat sudderen. Kook de saus al roerend voor 4 minuten of tot er een dik laagje op de lepel blijft hangen. Roer vervolgens de geraspte kaas, zout en nootmuskaat erdoor.

Voor de kinderen haal je de penne en kikkererwten uit de pan en bedek je deze met de alfredo saus. Serveer het direct of hou het warm.

Voor de overgebleven saus, voeg een beetje zwarte peper naar eigen smaak toe, de gerookte vis naar keuze en de rest van de penne en kikkererwten. Doe voorzichtig opgooien om goed te mixen. Serveer vervolgens het gerecht.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: