Pasta met paddestoelen

Farfalle met paddestoelen is een eenvoudig en lekker pasta gerecht. In dit recept gebruiken wij kastanjechampignons, oesterzwammen en champignons en deze combinatie geeft een unieke smaaksensatie aan het gerecht. Dit recept is voor ongeveer 4 personen en de bereidingstijd is circa 30 minuten.

Pasta met paddestoelenIngredienten:
- 500 gram farfalle
- 6 catalaanse worstjes
- 2 fijngehakte teenjes knoflook
- 1 gesnipperde sjalotje
- 150 gram gesneden oesterzwammen
- 250 gram kastanjechampignons (in plakjes gesneden)
- 100 gram champignons (in plakjes gesneden)
- oregano naar smaak
- fijngehakte peterselie
- geraspte kaas

Bereiding:
Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout.

Van de catalaanse worstjes maken wij worstvlees balletjes. Dit doen wij door de catalaanse worstjes eerste te ontvellen en vervolgens draaien wij hiervan worstvlees balletjes.

Roerbak de worstvlees balletjes samen met de fijngehakte knoflook, en de gesnipperde sjalotje tot dat de worstvlees balletjes mooi goudbruin zijn geworden.

Voeg hierbij alle paddestoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen en de fijne champignons) toe. Hieraan voegen wij ook de oregano naar smaak toe.

Roerbak dit geheel tot dat de alle paddestoelen zacht zijn geworden. Doe de farfalle erbij en meng het door de paddestoelen heen.

Serveer de farfalle pasta met paddestoelen en bestrooi het gerecht met wat verse fijngehakte peterselie en wat geraspte kaas.

Tips:
In plaats van de catalaanse worstjes kunnen ook kant en klare gehaktballetjes of soepballetjes gebruikt worden.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: