Macaroni met kaas en spek

Macaroni is op heel veel manieren te variëren. Meestal wordt macaroni gemaakt met een rode saus. Voor dit gerecht heb ik gebruik gemaakt van de witte macaroni met een vleugje groen erdoor. Het is een snel recept maar heel lekker en geeft je zeker een voldaan gevoel. Het is een recept voor 4 personen.

Macaroni met kaas en spekBenodigdheden:
- 450 gram macaroni
- 400 gram spekblokjes
- 1 blikje doperwten
- 225 ml room
- gemalen peper
- 100 gram gruyère kaas
- bieslook naar smaak
- 50 gram Grana pandano kaas
- snufje knoflook poeder
- snufje basilicum

Bereiding:
Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Neem een pan en bak daar de spekblokjes in. Gebruik een vrij grote pan aangezien de macaroni er later ook in gaat. Tijdens het bakken kan de knoflook poeder, een klein beetje zwarte peper, de snuf basilicum en de doperwten erbij. Bak dit even 3 minuten door. Roer dan voorzichtig de room erbij. Blijf dit rustig doorroeren tot het verwarmd is.

Als de room warm is dan gaat beetje bij beetje de gruyère kaas erbij. Het wordt nu een iets stevigere massa. Daarna kan de macaroni erbij blijf goed doorroeren en doe het vuur iets zachter. De macaroni is klaar als deze warm is.

Serveer de macaroni met een beetje grana pandano kaas erdoor heen en een beetje bieslook! Daarnaast mag een frisse salade natuurlijk niet ontbreken!

Tips:

  • in plaats van spek blokjes kan ook gerookte spek of gerookte kipfilet gebruikt worden.
  • in plaats van Grana Pandano kaas kan je ook parmezaanse kaas gebruikten net wat je zelf lekker vindt.
  • in plaats van room kan je ook een pakje zuivelspread gebruiken. Dan moet je aan het einde waarschijnlijk nog een beetje zout toevoegen.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: