Lasagne met pesto

Vindt u lasagne heerlijk maar bent u de standaard bolognese saus stiekem een beetje moe? Probeer dan deze overheerlijke lasagne met pesto. De lasagne zit ook nog eens boordevol gezonde maar vooral lekkere groenten.

Lasagne PestoPersonen: 8
Bereidingstijd: 40 minuten
Oventijd: 25 minuten
Gerecht: Lasagne gerecht
Gang: Hoofdgerecht

Ingredi├źnten
- 300 g rundergehakt
- 2 el olijfolie
- 1 zak boerensoepgroenten (350 g)
- 1 zakje mix voor lasagne (107 g)
- 1 courgette
- 10 lasagnebladen (pak 250 g)
- 1 potje pesto alla genovese (2 x 90 g)
- 1 zakje gemalen kaas Goudse jong 48+ (175 g)
- 800 ml water
- rechthoekige ovenschaal (inhoud minstens 2 liter)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.

Neem een koekenpan en verwarm hier de olijfolie in. Voeg het rundergehakt toe aan de olie wanneer deze goed heet is. Bak het rundergehakt rul en mooi bruin. Voeg wanneer het gehakt mooi bruin is, de boerensoepgroenten toe. Roerbak dit geheel totdat de groenten geslonken zijn.

Neem de mix voor lasagne en voeg deze samen met 800 ml water toe aan het rundergehakt. Zet het vuur hoog, blijf goed roeren en breng het geheel aan de kook.

Snijd de courgette in wat dikkere plakken. Snijd deze plakken vervolgens in reepjes.

Vet de ovenschaal in met olijfolie of boter. 1/3 van de gehaktsaus komt op de bodem van de ovenschaal. Hier komt een laag lasagnebladen overheen. Bestrijk deze lasagnebladen met een 1/3 van de pesto. De volgende laag wordt gemaakt van 1/3 courgetteplakjes en hierop komt 1/3 van de gemalen kaas. Vervolgens weer een laag lasagnebladen. Dit wordt twee keer herhaald. Eindig met een laag gemalen kaas.

Zet de ovenschaal midden in de voor verwarmde oven voor circa 40 minuten. Dek na 25 minuten de ovenschaal af met aluminiumfolie. Dit voorkomt verbranding of onaangename verkleuring van het gerecht.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: