Lasagne met paddestoelen en gorgonzola

Heerlijke lasagne met verse paddestoelen en een verrassende bechamelsaus gemaakt van gorgonzola. Dit culinair hoogstandje zal smaken naar meer.

Lasagne GorgonzolaPersonen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 30 minuten
Gerecht: Lasagne gerecht
Gang: Hoofdgerecht

Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 500 g kastanjechampignons
- 1 zakje bechamelsaus (pak a 2 zakjes)
- 600 ml melk
- 150 g gorgonzola (kaas)
- 1 pak lasagnebladeren (koelvers, 250 g)
- 6 tomaten, in plakken
- 100 g pittige kaas (bijv. grano padano)
- grote ovenschaal (ca. 30 x 25 cm)

Bereiding:
Verwarm de over voor op 200 °C.

Snijd de sjalotten in dunne partjes en hak de knoflook fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.

Verhit in een wok de olijfolie. Voeg de sjalotten en knoflook toe, bak deze op laag vuur totdat ze glazig zijn, oftewel dat het lijkt alsof ze doorzichtig zijn. Vervolgens de champignons toevoegen en dit geheel al roerend verhitten op hoog vuur. Zorg ervoor dat al het vocht verdampt. Voeg nog zout en peper toe naar eigen smaak en wens.

Bereid de bechamelsaus met melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verbrokkel de gorgonzola en voeg deze toe aan de bechamelsaus. Blijf goed roeren totdat de gorgonzola gesmolten is.

Schep 1/3 van de gorgonzolasaus door champignons.

Snijd de tomaten in plakjes. Vet de ovenschaal in met olie of boter. Bedek vervolgens de bodem met ¼ van het champignonmengsel. Hier komt een laag lasagnebladeren op. Vervolgens komt er een laag tomaten plakjes op, met daarop een laag champignonmengsel. Deze lagen worden nog tweemaal herhaald. Tot slot komt er nog een laag lasagnebladeren en hier word de resterende gorgonzolasaus over uitgestreken.

Rasp de kaas en strooi deze over de lasagne.

Plaats de lasagne in het midden van de voor verwarmde oven en laat dit er circa 30 minuten in garen. Wanneer de lasagne een goud/gele kaaskorst heeft, is de lasagne klaar.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: