Lasagne carbonara

Lasagne carbonara is gemaakt zoals de naam het al zegt met carbonara saus ook wel alla carbonara genoemd. Deze lekkere Italiaanse saus wordt meestal gegeten met spaghetti carbonara. In dit gerecht kiezen wij voor een lekkere mix van de carbonara met lasagna. Het recept is voor 4 personen en de bereidingstijd is ongeveer 35 minuten.

lasagne carbonaraIngrediënten:
- 250 gram rundergehakt
- 400 gram Italiaanse roerbak groentenmix
- 2 fijngekate teentjes knoflook
- 1 pak Knorr wereldgerechten Lasagne Carbonara
- 500 mililiter melk

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding:
Bak de rundergehakt tot dat het bruin geworden is, voeg dan de Italiaanse roerbak groentenmix samen met de fijngehakte teentjes knoflook toe.

Voeg het melk en de sausmix Knorr Lasagne Carbonara toe aan het geheel. Breng het alroerend aan kort aan de kook, waarna het vuur uit gedaan moet worden.

Schep achtereenvolgend een laagje gehakt in een ovenschaal en leg op het laagje gehakt de lasagne bladen. Waarna weer een laagje gehakt in de ovenschaal wordt gedaan en dan weer de ladganebladen. Herhaal dit proces en zorg er dan voor dat er geëindigd wordt met een laagje gehakt.

Zet de ovenschaal dan voor 35 minuten in de voorverwarmde oven en hierna is de lekkere lasagne carbonara gereed om opgediend te worden.

Tips:
Er kan er ook voor worden gekozen om na ieder laagje gehakt eerst een laagje geraspte kaas er overheen te strooien en daarna de lasganebladen eroverheen te leggen.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: