Knoflook en Tomaten Spaghetti

Er is vrijwel niets lekkerders als de smaak van verse tomaten. Just kunt ook geblikte tomaten gebruiken maar ik raad echt aan om verse te gebruiken aangezien dit recept het echt waard is. Je kunt de saus klaarmaken terwijl de spaghetti kookt, je hoeft dus niet uren lang in de keuken te staan. Dit gerecht is tevens ook vegetarisch.

Ingrediƫnten (4 porties):
250 gram spaghetti
700 gram tomaten
4 teentjes geplette knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel fijn gehakte verse basilicum
1eetlepel tomatenpasta
zout en gemalen zwarte peper naar eigen smaak
een kwart kopje geraspte parmezaanse kaas

Bereiden :
1. Plaats de tomaten in een waterkoker en vul deze met koud water. Breng dit water tot het net kookt en laat deze dan afwateren. Vul erna nog eens met koud water. Snij de tomaten vervolgens in kleine stukken.

2. Kook de spaghetti in een grote pan met licht gezout water zoals vermeld staat op de verpakking of tot deze al dente is.

3. In een sauteerpan, sauteer je de knoflook in genoeg olijfolie zodat de bodem van de pan bedekt is. De knoflook mag niet bruin worden. Roer de tomatenpasta erdoor heen. Roer vervolgens direct de tomaten, zout en peper door het gerecht heen. Verlaag het vuur en laat het geheel sudderen tot de pasta klaar is; voeg dan de basilicum toe.

4. Laat de spaghetti afwateren maar koel deze niet af met koud water. Doe deze opgooien samen met een aantal lepels olijfolie en mix deze goed door de saus heen. Garneer het gerecht goed met verse Parmezaanse kaas.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: