Fusillisalade met paprika en broccoli

Deze fusillisalade is een heerlijk fris en vol van smaak. De combinatie van de rode paprika, gele paprika en groene broccoli zorgt voor een waar kleurenfestijn op het bord.

Personen: 4
Bereidingstijd: 30 á 40 +/- minuten
Gang: Lunch of Hoofdgerecht

Ingrediënten
Voor de salade:
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 200 gram fusilli
- 250 gram broccoli
- 150 gram zachte geitenkaas (bijvoorbeeld Bettine Blanc)
- 100 gram achterham in dikke plakken
- 1 sinaasappel
- snufje zout
- versgemalen peper
- 1 eetlepel azijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 15 gram verse basilicum

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225 graden.

Leg de paprika’s op een bakplaat en plaats deze in de oven wanneer de oven op temperatuur is. Laat de paprika’s circa 20 minuten zacht worden in de oven. Keer na 10 minuten de paprika’s om.

Kook ondertussen de fusilli volgens aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 4 kookminuten de broccoli in kleine roosjes toe. Giet de broccoli en fusilli af in een vergiet en houd dit direct onder een kraan met koud stromend water. Dit zorgt ervoor dat de fusilli en broccoli niet verder garen.

Haal de paprika’s na 20 minuten uit de oven. Doe de paprika’s in een plastic zak (bijvoorbeeld broodzak). Sluit deze zak af.

Maak met een mes een kleine inkeping in de paprika’s en vang het vocht dat vrijkomt op. Verwijder de vellen en zaadlijsten van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in kleine reepjes.

Verkruimel de geitenkaas en snijd de achterham in kleine blokjes.

Pers de sinaasappel uit. Meng het sinaasappelsap met het vocht van de paprika’s. Pers de knoflook en snijd de basilicum fijn. Meng dit met het vocht van de sinaasappel en paprika’s. Voeg de olijfolie en azijn toe samen met een snufje zout en wat versgemalen peper. Meng dit geheel goed door elkaar, eventueel pureren met een staafmixer.

Meng de fussilli met de paprikareepjes, blokjes ham, verkruimelde geitenkaas, broccoli en de dressing. Heerlijk in combinatie met geroosterd brood.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: