Fruit Pastasalade

Pasta is een ideaal ingrediënt om in huis te hebben; je kunt er ontzettend veel mee doen en het is snel klaar. Tijdens een hete zomer heb je echt geen zin om lang in een hete keuken te gaan staan, maar toch is het juist dan belangrijk een voedzame maaltijd op tafel te zetten. Probeer eens een fruit pastasalade; de combinatie van zoet en hartig geven het gerecht iets heerlijk verfrissends en het bevat alle nodig voedingsstoffen. Kortom; snel, gezond en lekker!

fruitpastasalade
Ingrediënten:
1 1/4 pak pasta naar keuze (bijv. spirali)
1 grote gekookte kipfilet
2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
Een handje groene druiven, gehalveerd en zonder pitjes
1 blikje mandarijntjes
1 groene Spaanse peper, fijngehakt
1 kleine rode ui, fijngesnipperd
3 el. Mayonaise
1 tl. Mosterd
Zout & versgemalen zwarte peper
1 augurk, in hele klein blokjes gesneden (3mm)

Bereiden:
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak beetgaar. Giet af en spoel met koud water na. Roer de mayonaise los met mosterd, een scheut vocht van de mandarijntjes, zout en peper en de augurk. Meng in een grote kom alle overige ingrediënten en meng er de dressing door.
Zet de salade in de koelkast en laat hem door en door koud worden. Deze hoeveelheid is genoeg voor ongeveer 6 personen.

Varieeren:
Uiteraard kun je met dit recept eindeloos variëren. Zo kun je als extraatje ook een handje walnoten door de salade doen of in plaats van kip garnalen, vis of ham nemen.
Ook perzik uit blik of mango is heerlijk in combinatie met kip en zalm. Daarnaast kun je ook allerlei groenten (restje van de vorige dag?) gebruiken zoals courgette, wortel, aardappel, sperzieboontjes en doperwtjes. Als het niet een restje is van de vorige dag, kook je ze gewoon even snel beetgaar en meng je ze door de salade.
Wil je een slanke salade? Neem dan halfvolle mayonaise of half mayonaise en half magere yoghurt voor de dressing. Gekookte kip is van zichzelf al erg mager dus dat kun je goed gebruiken. Kies dan wel voor vers fruit in plaats van voor fruit uit blik. Dat laatste is wel erg lekker, maar bevat veel suiker.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: