Caesar salade

Caesar-salade is niet afkomstig uit Amerika of van de Romein Julius Ceasar zoals vele denken. Ceasar-salade is bedacht door Caesar Cardini een chefkok uit San Diego. Cardini moest improviseren omdat het drukker werd dan verwacht en er weinig voedsel meer over was. Toen heeft Cardini van alles wat hij maar kon vinden de bekende Caeser-salade gemaakt en naar zichzelf vernoemd. De bekendste ingrediënten zijn spek, ei en ui.

Caesar saladePersonen: 3 á 4
Bereidingstijd: +/- 35 minuten
Gerecht: Pastasalade
Gang: Lunch of Hoofdgerecht

Ingrediënten voor de salade
- 12 plakjes ontbijtspek
- 4 dunne plakken zuurdesembrood
- olijfolie
- peper en zout
- 1 krop romainesla
- 1 rode ui
- 2 hard gekookte eieren
- 4 tomaten (pomedori)
- 1 eetlepel kappertjes
- 50 gram parmezaanse kaas

Ingrediënten voor de dressing
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel dyonmosterd
-1 theelepel worcestersaus
- paar druppels tabasco
- 1 theelepel kappertjes
- 1 eetlepel azijn
- 1 ei
- 50 milliliter zonnebloemolie
- peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius. Neem een bakplaat en bedek deze met bakpapier. Leg hier de plakjes ontbijtspek op en bedek dit met een laag bakpapier. De bakplaat gaat vervolgens voor circa 1,5 uur de oven in, om de plakjes ontbijtspek te drogen. De plakjes kunnen uit de oven wanneer ze mooi krokant zijn.

Kook drie eieren voor circa 8 minuten zodat deze goed hard zijn. Leg 2 eieren aan de kant en snijd een ei in kleine stukjes zodra het afgekoeld is.

Neem een kom en voeg hier het ei, de mayonaise, dyonmosterd, worcestersaus, tabasco, kappertjes, azijn, zonnebloemolie aan toe. Meng dit geheel goed door elkaar en voeg hier naar eigen smaak zout en peper aan toe.

Zet wanneer de bakplaat met spekjes uit de oven is, de oven op 200 graden Celsius.

Neem de plakken zuurdesembrood en besmeer deze met olijfolie. Strooi hier peper en zout overheen en rooster dit vervolgens voor circa 10 minuten op een bakplaat in de oven.

Was de krop sla en snijd vervolgens de buitenste grote bladeren in stukken. De binnenste bladeren kunnen op de borden worden gelegd in de vorm van een bloem.

Meng de gesneden bladeren sla met 4 eetlepels van de zojuist gemaakte dressing. Leg dit mengsel vervolgens in het midden van de bloem op de borden.

Snijd de ui in ringen, de tomaten in partjes en de eieren in plakjes. Verdeel dit vervolgens over de borden.

Rasp de Parmezaanse kaas. Steek de reepjes spek speels tussen de sla. Strooi hier vervolgens de Parmezaanse kaas en kappertjes overheen.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: