Biologische volkoren spaghetti met rookworst

Biologische volkoren Spaghetti met rookworst en rucola slamelange is een lekkere variatie waar vooral de kinderen dol op zullen zijn. Daarnaast is de biologische volkoren Spaghetti erg gezond en is het zonder chemische en synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest geproduceerd. Voor dit recept heb ik alle ingredienten bij de AH gehaald maar iedere ander supermarkt heeft ook soortgelijke producten.

Peronen: 4 (75 a 100 gram spaghetti per persoon)
Bereidingstijd: +/- 30 minuten
Gerecht: Spaghetti gerecht
Gang: Hoofdgerecht

spaghetti met rookworstIngredienten:
- 400 gram biologische volkoren spaghetti
- scheutje olijfolie
- 275 gram Magere rookworst
- 1 pot Spagheroni pastasaus (tradizionale)
- 75 gram Rucola Slamelange
- bakboter
- 1½ eetlepel pastasaus

Bereiding Spaghetti:
Breng 4 liter water in een ruime pan aan de kook en voeg een scheutje olijfolie toe en naar smaak wat zout of een bouillonblokje.

Zet vervolgens de spaghetti recht op in de pan en breng het water op nieuw aan de kook en duw de spaghetti steeds verder in het kokend water.

Kook de spaghetti in met afgesloten pan 8-10 minuten gaar. Indien u wat zachtere spaghetti wilt hebben houd dan een langere kooktijd van ongeveer 2 minuten aan.

Giet de spaghetti af in een vergiet. Voor een extra lekkere bite! Bak de spaghetti met wat boter al roerend in een wok of pan voor 3 a 5 minuten. Hierna is de spaghetti gereed om geserveerd te worden.

Bereiding Pastasaus:
Verwarm de rookworst in water of in de magnetron en snij deze in dunne stukken. De spagheroni pastasaus samen met de zojuist gesneden rookworst in een pan, 5 minuten op een laag vuurtje verwarmen. Om de pastasaus iets minder zuur te maken voeg ik 1½ eetlepel suiker toe aan de pastasaus.

Serveer vervolgens de biologische volkoren spaghetti met de pastasaus en de rucola slamelange.

Tips:
Eventueel ook serveren met geraspte kaas en cherrytomaten.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: