Biefstuk met Broccoli Spaghetti (Lo Mein)

Dit recept voor Biefstuk met Broccoli is eigenlijk een chinees recept met spaghetti slierten, je kunt dit gerecht bij veel Chinese restaurants krijgen maar het smaakt naar mijn idee een heel stuk beter als je het gerecht zelf thuis maakt omdat het vlees en de groeten in deze restaurants vaak van ondermaatse kwaliteit zijn.

Ingredienten (4 – 6 porties) :
300 gram dunne spaghetti, doormidden gebroken
1 theelepel donkere sesam olie
1 eetlepel plantaardige olie
3 kopjes fijngesneden broccoli
1,5 kopje fijngesneden ui
1 eetlepel verse gember, fijngemalen
4 teentjes knoflook, fijngemalen
350 gram entrecote in dunne reepjes gesneden
3 eetlepels rundvlees bouillon
3 eetlepels soja saus met een laag sodium gehalte
2 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel oestersaus

Bereiden :
Roer de spaghetti in een pan met licht gezouten water en kook deze zoals vermeld staat op de verpakking. Laat de spaghetti vervolgens goed afwateren, breng deze dan terug naar de pan en doe deze opgooien samen met de sesam olie zodat deze niet te plakkerig word.

Verhit de plantaardige olie in een grote anti aanbak koekenpan op een middelhoog vuurtje. Voeg de broccoli en uien toe en kook deze al roerend voor 3 minuten. Voeg de knoflook en gember toe en kook deze goed roerend voor nog een halve minuuut. Voeg de entrecote reepjes toe en kook deze al roerend voor 5 minuten of tot deze niet langer roze is.

In een kleine kom mix je de bouillon, soja saus, bruine suiker en oestersaus. Voeg deze mix en de pasta toe aan de koekenpan en blijf koken, goed roerend voor 1 tot 2 minuten zodat alles goed warm is geworden. Serveer wanneer het gerecht nog warm is.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: